דף הבית >> ביטוח חו"ל/ תייר/ לשוהה בחו"ל >> ביטוח לישראלים השוהים בחו"ל
 


 



























































































 

ביטוח לישראלים השוהים בחו"ל-רילוקיישן

מאתר פספפורטכארד- לקבלת הצעת מחיר דברו איתנו.


רילוקיישן הוא מעבר ארוך טווח לחו”ל. אם בעבר רילוקיישן היה קורה  בדרך כלל  במסגרת עבודה, מחקר או פרוייקט מקצועי, כיום, מקובל מאוד שמשפחות או יחידים מחליטים לעבור למדינה אחרת גם מטעם עצמם על מנת להינות מהרפתקאה משפחתית או איכות חיים טובה יותר. מבחינת מדינת יעד, ישראלים רבים יוצאים לרילוקיישן כמעט בכל מקום בעולם. המדריך שלפניכם נועד לעזור למי שמתכנן מעבר לחו”ל, ומרכז את כל הדברים החשובים שצריך לדעת – החל מויזות, מיסוי וחשבונות בנק, ועד לחינוך ותרבות. חשוב לזכור שעל מנת ליישם בקלות את כל ההנחיות שבכתבה, כדאי להערך בצורה מסודרת מבעוד מועד. 

מה זה רילוקיישן?- המושג רילוקיישן משמש בעיקר להגדרת זמן קצוב בו מעתיק האדם את מגוריו ממדינה אחת לאחרת, בד”כ למעבר ארוך טווח. במדינות רבות וגדולות יותר בעולם משתמשים במושג כדי לתאר מעבר מעיר אחת לאחרת. רילוקיישן לרוב יהיה לתקופה מוגדרת של עבודה או לימודים ופחות מדובר על העתקת התושבות ממקום אחד לאחר. כאשר מדובר בהעתקת המגורים למדינה אחרת בצורה קבועה כבר לא מדובר ברילוקיישן, אלא בהגירה למדינה אחרת. מקובל מאוד שמשפחות או יחידים מחליטים לעבור למדינה אחרת גם מטעם עצמם על מנת להינות מהרפתקאה משפחתית או איכות חיים טובה יותר. מבחינת מדינת יעד, ישראלים רבים יוצאים לרילוקיישן כמעט בכל מקום בעולם. המדריך שלפניכם נועד לעזור למי שמתכנן מעבר לחו”ל, ומרכז את כל הדברים החשובים שצריך לדעת – החל מויזות, מיסוי וחשבונות בנק, ועד לחינוך ותרבות.

עבודות בחו”ל ברילוקיישן- יש מגוון רחב של סוגי עבודות שניתן לעסוק בהן גם בישראל וגם מעבר לים. תוכלו לצאת לרילוקיישן בשליחות חברה מסויימת ישראלית או בינלאומית, או כעצמאים. סיבה נוספת היא הצטרפות לבן או בת זוג שצריכים לעבור לחו”ל מתוקף עבודתם. ככלל, בתור בעלי מקצוע יהיה לכם יחסית קל להשתלב במקום חדש – מנעולנים, מסעדנים, ומומחים מסוגים שונים. בשלבים הראשונים של תכנון הרילוקיישן, בדקו באילו מדינות המקצוע בו אתם עובדים הוא מקצוע נדרש (בקפריסין, לדוגמה, יש דרישה גבוהה לרואי חשבון, ואילו ברומניה העוסקים בהנדסה או ברפואה מתקבלים בברכה) כמובן שיש לוודא שההסמכה הישראלית שלכם רלוונטית ותקינה מבחינת הרשויות. מקצועות  בתחום הייטק מבוקשים  בחלק גדול של מדינות העולם  ומאפשרים היצע רחב של אפשרויות מגורים. אם אתם מתחילים את דרככם בעולם המקצועי ועדיין אין לכם הכשרה מסודרת, תוכלו לחפש תעסוקה בענף התיירות או בשירות הקהילות היהודיות במדינות השונות – כמו לדוגמה אבטחה בקהילה היהודית במקסיקו או ארצות הברית.

בכל אופן, השתדלו להתחיל לחפש מקום עבודה לפני המעבר, או לבדוק אופציות רלוונטיות ותהליכי מיון כדי להקל על התהליך. כמובן שתמיד קיימת האפשרות להמשיך לעבוד בישראל מרחוק במקצועות המאפשרים זאת.

סוגי ויזות ואשרות עבודה- קיימים סוגים רבים של ויזות עבודה, והתנאים לקבלתן משתנים ממדינה למדינה. הנה מספר דוגמאות לתנאי סף לקבלת ויזה:

בארצות הברית למשל קיימים שלושה סוגי ויזות עבודה, אך על מנת להשיג אותן תצטרכו לרוב הזמנה ממעסיק מקומי. מדובר בהליך מורכב למדי, שדורש זמן, השקעה ולעתים גם התערבות משפטית של עורך דין מטעמכם. 

  • הסוג הראשון של הויזה נקרא “ויזת L”, והוא מיועד למי שיוצא לרילוקיישן דרך הגוף שהוא נמצא בו בארץ. 
  • הסוג השני נקרא “ויזת O”, והוא מיועד לבעלי מקצוע או אמנים שמגיעים לארה”ב לטובת פרוייקט ספציפי. 
  • הסוג השלישי הוא “ויזת H-1B”, אשר מיועדת לעוסקים במקצועות מסויימים בלבד (הייטק, רפואה, ראיית חשבון ועוד). כדי לקבל ויזת H-1B יש להחזיק בתואר ראשון ומעלה, וזהו גם סוג הויזה שיאפשר לכם להגיש בקשה לגרין קארד במהלך הימצאותכם במדינה.

לעומת זאת, אם אתם חושבים על למצוא עבודה בגרמניה, תיתקלו בפחות מכשולים. תוכלו להנפיק ויזה על סמך היותכם בעלי מקצוע פרילנסרים, יזמים או אפילו לבקש ויזת חופשת עבודה. המצב בשאר מדינות אירופה הוא יחסית דומה, אם כי בחלק מהמקומות התנאים מעט נוקשים יותר.

מקום נוסף אשר הביקוש אליו הולך וגובר הוא הונג קונג. הגשת בקשה לויזת עבודה בהונג קונג היא מורכבת מאוד, ודורשת הזמנה ממעסיק, הוכחה של עבר פלילי נקי ומסמכים נוספים. 

עבודה בשגרירויות בחו”ל- דרך נוספת לצאת לרילוקיישן היא לעבוד בשגרירויות ישראליות, קונסוליות וכו’. ברחבי העולם קיימים עשרות נציגים דיפלומטיים ושגרירים מטעם משרד החוץ.

אם אתם רוצים לעבוד בשגרירויות, תוכלו לנסות להתקבל כעובדי אית”ן – אזרח ישראלי תומך נציגות. היתרון של עבודה זו הוא שהיא מאפשרת ליהנות מכל היתרונות של רילוקיישן, בשילוב עם היתרונות של להיות עובד מדינה ישראלי ללא צורך להנפיק ויזת עבודה. עובדי אית”ן מוצבים בתפקידים מגוונים – אבטחה, ניהול אישי, אדמיניסטרציה, נהיגה ועוד. תוכלו להגיש מועמדות דרך משרד החוץ, אתר משרד הביטחון או הסוכנות היהודית.

עבודה לאקדמאיים בחו”ל- אקדמאים מתחומים שונים יוכלו לעשות רילוקיישן לצרכי מחקר, הוראה או ייעוץ בפרוייקטים. אוניברסיטאות נוהגות לעשות חילופי מרצים, כדי להעשיר את הידע הן של הסגל והן של הסטודנטים. השתתפות בחילופי מרצים, פעילות מחקרית או קבלת תקן פוסט-דוקטורט, יכולים להקפיץ את הקריירה קדימה וגם להיות חוויה נהדרת.

מיסוי ברילוקיישן- אופן המיסוי ברילוקיישן משתנה בהתאם למדינה אליה עוברים. מדינות מסוימות (לדוגמה ארצות הברית) יחייבו אתכם לשלם מס על כל הכנסה שברשותכם, גם אם מקורה הוא בישראל (לדוגמה, שכר דירה או תמלוגים). על מנת להימנע מכפל תשלומי מס, יש להגיש בפני מס הכנסה הצהרה בדבר כך שאינכם מתגוררים בארץ. אם אתם עצמאים, תידרשו להציג דו”ח הכנסות שנתי (בדומה לזה שמגישים בארץ בסוף שנת המס). 

מס הכנסה וביטוח לאומי- כל אזרח ישראלי חייב לדווח למדינת ישראל על כל הכנסותיו ולשלם ביטוח לאומי. הדבר נכון בין אם אתם גרים בארץ ובין אם לא, כל עוד לא ביצעתם הליך ניתוק תושבות. מכיוון שברוב המקרים אתם תדרשו לשלם מס גם במדינה אליה אתם עוברים, ניתוק תושבות הוא הליך הכרחי. בנוסף, טרם העזיבה יש לדאוג שאופן התשלום לביטוח לאומי יהיה מוסדר, כדי שבחזרתכם ארצה לא יחכה לכם חוב.

ניתוק תושבות: לתהליך ניתוק תושבות יש יתרונות וחסרונות, אותם כדאי לבחון לעומק בהתאם לצרכים שלכם לפני שמגיעים להחלטה. ראשית, ניתוק תושבות שולל מכם את הזכות  לקבלת שירותי בריאות במשך תקופה של עד 6 חודשים. בנוסף, לניתוק יכולות להיות סנקציות נוספות, כמו מס שיוטל על אופציות בחברות (אם יש ברשותכם כאלו) או אי תשלום קצבת זקנה למי שלא שילם ביטוח לאומי במשך עשר שנים ברציפות. לכן, יש לשקול את הצעדים בזהירות ולקחת בחשבון את כל הגורמים. כמובן שיהיה קל יותר לבצע הליך זה אם אתם אזרחים בארצות הברית או במדינה אחרת. 

רילוקיישן עם המשפחה- רילוקיישן עם המשפחה יכולה להיות חוויה נפלאה, מגבשת ומרחיבת אופקים. עם זאת, נצרכת מידה רבה של תכנון מוקדם. הכינו את הילדים (וגם את בני הזוג) לפחות כמה חודשים לפני המעבר, הסבירו להם מה הולך להיות, ודברו על ההתמודדויות הצפויות ועל דרכי התמודדות. אם אתם הורים לתינוק, ודאו כי הביטוח הרפואי שלכם מכסה את כל הפרטים הקטנים. אם אתם נאלצים לבצע גירושין במהלך הרילוקיישן (למרות שאנחנו מקווים בשבילכם שלא תצטרכו להתמודד עם דבר כזה), ניתן להיעזר בקהילה היהודית או הישראלית הקרובה אליכם.

מציאת בתי ספר ברילוקיישן - החינוך הוא שיקול משמעותי בבחירת מקום מגורים ברילוקיישן. על מנת לדעת מהם האזורים אשר נחשבים טובים, תוכלו לערוך מחקר עצמאי או להיעזר ביועצי רילוקיישן הנמצאים במדינת היעד. בנוסף היעזרו בפייסבוק כדי למצוא משפחות נוספות שעמדו באותן התלבטויות, המלצות ממקור ראשון תמיד מרגיעות. מומלץ לבחור את המוסד הלימודי על פי משך הזמן בו אתם עומדים לשהות במדינת היעד. אם מדובר בשנה או פחות, מומלץ לבחור בבית ספר בינלאומי, בו הילדים יוכלו ללמוד באנגלית וברמת חינוך גבוהה. אפשרות נוספת היא בית ספר יהודי שישמר את הקשר שלהם עם ישראל.  שימו לב כי בתי ספר אלו נוטים גם להיות יקרים יותר. אם אתם מתכננים רילוקיישן ארוך, עדיף לבחור בבית ספר ציבורי שיעזור לילדים להטמע באוכלוסייה המקומית ועלותו נמוכה יותר.

תיווך הרילוקיישן לילדים-כל ילד מסתגל לשינויים בצורה אחרת, עם זאת עבור מעבר ושינוי כה גדול יש לעשות מספר הכנות לפני המעבר ולתווך לילדים את הרילוקיישן בצורה טובה וחיובית.

כמובן שמומלץ ואף רצוי להתייעץ עם איש מקצוע אשר ינחה אותכם כיצד לתווך את המעבר עבור הילד שלכם. עם זאת, יש מספר טיפים מומלצים:

  1. לדבר על המעבר – אל תרגישו שאתם צריכים להסתיר מהילדים את הרילוקיישן, תדברו עליו כמה שיותר וכך תוכלו לדעת את החששות של הילדים ולהתמודד איתם מבעוד מועד.
  2. מסר אחיד לילדים – תדאגו להעביר לילדים מסר אחיד על המעבר: למה אתם עוברים, מה יהיה במדינת היעד, מה המעבר יתרום לכם ולהם ועוד.
  3. שפה –  מומלץ להתחיל לתרגל את השפה המקומית עם הילדים לפני המעבר (גם אם הם קטנים), ככל שיתרגלו יותר זמן את השפה ככה יהיו פחות מופתעים בעת המעבר.
  4. אריזת הדירה – גם כאן, הגיל פחות משנה. תתנו לילדים לקחת חלק בתהליך ע”י עזרה באריזה ובחירת רהיטים או פריטים לבית החדש. חשוב שירגישו חלק גם בפן הפיזי של המעבר.
  5. צאו לטייל – חשוב שהילדים ירגישו בבית עד כמה שניתן. אחרי שהגעתם למדינת היעד צאו איתם לטייל, תדאגו שיכירו את הסביבה החדשה ושירגישו בטחון להסתובב בה.

רילוקיישן עם חיות מחמד- צירוף חיית המחמד לרילוקיישן יכולה להיות דרך נהדרת ליצור תחושת בית וביטחון, בעיקר אם יש לכם ילדים. התנאים להבאת בעלי חיים הוא שונה בכל מדינה, אבל ככלל, תצטרכו לדאוג לחיסונים בתוקף ולמסמכים אותם ניתן להנפיק אצל הוטרינר. בנוסף, יש לשלם אגרת יצוא בעל חיים למשרד החקלאות. מומלץ להיכנס למדריך המלא לרילוקיישן עם בעלי חיים

ביטוח בריאות ברילוקיישן- אחד הדברים החשובים ביותר ברילוקיישן הוא ביטוח בריאות. מומלץ לבחור בביטוח שיאפשר לכם מידת גמישות מקסימלית בבחירת בתי חולים, רופאים וסוגי טיפול, על מנת שלא תאלצו לנסוע מרחקים ארוכים או להיות מטופלים בידי רופא שאתם לא בטוחים במקצועיותו. חשוב לברר את סכום תקרת גבול אחריות המבטח, ההשתתפויות העצמיות ואת האופן בו התשלום מועבר לשירותי הרפואה במדינת היעד. זיכרו שבכל מדינה מערכת הבריאות עובדת שונה, ולרוב גם שונה מאוד מאיך שמתנהלת מערכת הבריאות הישראלית. לכן, אנו ממליצים לכם קודם כל לבדוק מה הם התנאים במדינה אליה אתם עוברים, בייחוד אם אתם לא בעלי אזרחות באותה המדינה, ולכן גם רוב הסיכויים שלא תזכו לתנאים הסוציאליים כמו המקומיים.

בביטוח של פספורטכארד רילוקיישן תקבלו כרטיס נטען מיוחד שאיתו תוכלו לשלם באופן מיידי (במרבית מדינות העולם, מלבד ארה”ב), בלי להוציא מכספכם הפרטי, ללא תביעות וללא הליכים ביורוקרטיים מתישים.
בנוסף הביטוח מציע כיסוי רפואי נרחב – החל מביקורי רופא, בדיקות שגרתיות ובדיקות התפתחות לילדים ונוער ועד לאשפוזים, ניתוחים, השתלות ומחלות קשות.
יתרון נוסף של ביטוח הבריאות של פספורטכארד רילוקיישן הוא שהוא מעניק לכם את האפשרות לבחור את הרופא המטפל שלכם, אולי זה נשמע לכם מובן מאליו, אך לא בכל המדינות בעולם קיימת האפשרות לבחור רופא מטפל.
השירות של פספורטכארד רילוקיישן יתן לכם מענה שירותי של 24/7 בשפה העברית, הכולל גם התייעצות עם רופא משפחה דובר עברית. זהו יתרון משמעותי כאשר אתם נמצאים במדינה זרה ועליכם להתמודד עם הליכים רפואיים ובירוקרטיים.
והכי חשוב, תוכלו להמשיך את תוכנית הביטוח גם בחזרתכם לארץ ועד שתסדירו את כל העניינים הבירוקרטיים.  

(**מתוך אתר חברת פספורטכארד, וכפוף לתנאי הפוליסה העדכנית)

 

**בכפוף לפולייסה העדכנית של חברת פספורטכארד


Go Back  Print  Send Page
 
 
עזרא מיכאלי סוכן הביטוח שלי
לייבסיטי - בניית אתרים